brukshund

Hundetrening er en spennende og givende hobby som knytter hund og eier sterkere sammen, slik at de blir et team. Det finnes mange ulike hundetreningsaktiviteter å være med på, blant annet agilitytrening, lydighetstrening, brukshundtrening og mye annet. I tillegg til å skape band mellom hund og eier, kan man også knytte nye bånd til likesinnede menneskevenner!

Du bør velge en treningsmetode som passer deg og din hund, og deretter finne gode hundetrenere og hundeklubber nær deg. Det beste er om du begynner med et valpekurs mens hunden er liten, slik at dere legger grunnlaget for riktig dressurtrening helt fra starten av. Da blir det dessuten lettere å gå videre til andre treningsformer etterpå. Husk at god lydighet ligger som en base for all annen trening!

Har du en aktiv gjeterhund, kan du kanskje velge å begynne med brukshundtrening eller agility. Også her må du jobbe med lydighet i starten, om du skal ha noen som helst kontroll på din firbente venn under leken.

Har du en enda mer aktiv terrier, kan det være en god idè å starte med sportrening. Dette får hunden til å bruke hodet mer enn kroppen, og kun 20 minutter med slik hodebry og snusing på bakken, gjør at hunden bli mer sliten enn om den har løpt rundt i fjellet en hel dag! Et godt tips til alle hundeeiere er nemlig å få hunden til å selv lete opp tørrforet sitt, ved å legge ut et spor eller bare spre det utover bakken.

Agilitytrening er en morsom sport for både hund og eier. Her får eieren løpe sammen med hunden, som i tillegg hopper, går eller klatrer over og gjennom ulike hindre. Det finnes masse konkurranser for de som liker en utfordring, og du vil helt klart få en både roligere og mer selvsikker hund om du trener fast. Finn informasjon om hva slags tilbud som finnes der du bor, og meld deg deretter på et kurs. Du og hunden kommer ikke til å angre!