Mange forskere har funnet ut i dag at hund er bra for menneskets helse, både fysisk og psykisk. Men tenker vi nok på helsen til vår firbente venn? Her kommer noen råd som det kan være lurt å tenke over.

En av de største helsefarene i Norge i dag, er den blodsugende flatten, eller påte, som den også kalles. Den kan bringe med seg den farlige Borreliabakterien. Når flåtten oppdages på hundens kropp, bør den fjernes så fort som mulig. Dette er for å hindre bakteriene i å trenge inn. Tegn på smittet hund er dårlig appetitt, feber, nedstemthet og tegn til leddsmerter/halthet. Det er om å gjøre å få med hele kroppen, samt hodet, når den nappes ut. Det finnes egne pinsett for flått, men en gylden regel er å vri den med sola før den nappes ut.

Den beste måten å forebygge sykdom hos hund, er å foreta alle grunnleggende vaksinasjoner fra den er valp, og følge opp med en sjekk minst en gang i året hos din faste dyrlege. I tillegg bør man gi dem dråper i pelsen som beskyttelse mot flått i løpet av sommermånedene. Man bør også sørge for at de får riktig type tørrfor, tilpasset alderen, aktivitetsnivået og størrelsen på hunden.

Mosjon er en annen viktig faktor som virker forebyggende mot både fedme og andre livsstilssykdommer, akkurat som for oss mennesker! Godt pelsstell og jevne sjekker på at hunden virker kvikk og frisk er også viktig. Uansett, forebygging er helt klart den billigste måten, for havner hunden først hos dyrlegen, kan regningen fort bli dyr.

Om man er så uheldig at hunden har en arvelig sykdom eller blir utsatt for en ulykke, er dyrlegen alltid første stopp. Overlat aldri en syk eller skadet hund til ukyndige personer!

HUND