dog

 

Det første du bør gjøre før du skaffer deg hund, er å finne ut hvilken rase som passer deg og ev. din familie best. Eller kanskje du allerede har vært interessert i en spesiell hunderase over lang tid, og endelig har muligheten til å kjøpe deg en valp? Da er jo saken enkel. Du bør i tillegg tenke over om du ønsker en valp, eller en allerede voksen hund. Det kan være fint å adoptere en hjemløs hund, selv om dette ikke er like vanlig her i Norge som i mange andre land. Noen land har hundekenneler, der frivillige hjelpearbeidere tar i mot hjemløse hunder for deretter å omplassere dem. Også i Norge finnes det en del organisasjoner som omplasserer hunder, og her kan du gjøre en god gjerning!

 

Det finnes mye informasjon på Internett om de ulike rasene, samt mange tips til deg som aldri har hatt hund før.. Man skal heller ikke glemme at blandingshunder kan være like gode hunder, og de er kjent for å være mindre utsatt for arvelige sykdommer og lever gjerne lengre. Det eneste minuset er at du vet litt mindre på forhånd om hvordan de vil utvikle seg mentalt og fysisk når de vokser opp.

 

For å velge riktig type hund bør du tenke over dette:

 

• Har du familie og ev. små barn?

 

• Har du hus og hage, eller bor du i leilighet?

 

• Er du av den aktive typen som er mye ute på tur, eller trives du best i sofaen?

 

• Har du tenkt å bruke hunden til noe spesielt, for eks. vakthund, dressurhund eller trekkhund?

 

• Liker du pelsstell, eller foretrekker du en hund som du lett kan tørke av før den kommer inn døra?

 

• Vil du unngå røyting i huset?

 

• Skal hunden bo ute eller inne?

 

Som du ser, så kan du stille deg selv et hav av spørsmål rundt temaet. Her har jeg kun trukket frem noen av de viktigste, rett og slett for å hjelpe deg litt på veien frem til riktig rase.