hund

Schæferhunden har i mer enn 30 år vært øverst på lista over Norges mest populære raser. Men i fjor klarte Border Collien å ta pallplassen, om enn bare for ei lita stund. Her finner du en oversikt over de mest populære hunderasene i Norge i 2013: 1. Border Collie 2. Schäferhund  normalhår 3. Norsk elghund grå 4. Staffordshire Bull terrier 5. Golden retriever 6. Cavalier King Charles spaniel 7. Engelsk setter 8. Labrador retriever 9. Gordon setter 10. Chihuahua langhåret

Det som er litt interessant å merke seg, er jo at Border Collie er en av de rasene som krever mest stimuli, både fysisk og psykisk. Den har et enormt behov for å jobbe, og til tross for dette er den altså kommet øverst på lista.

 

Schäferhunden er en svært populær og elsket hund blant nordmenn, men også denne rasen krever sitt i forhold til mosjon og lydighetstrening.

 

Norsk elghund grå er et av symbolene på den norske folkesjela, og bringer fort tankene til elg i solnedgang. Men denne rasen er også kjent for sitt tøffe lynne og intense bjeffing.

At Staffordshire bull terrier kommer såpass høyt opp på lista er litt overraskende. Med sitt noe spesielle og kanskje litt skremmende ytre, kan man derfor fort forstå at det har blitt en motehund.

Trenger jeg egentlig å nevne noe om Golden retrieveren? Alle kjenner vi vel til denne godslige og langhårete familiehunden, selve symbolet på den perfekte kjernefamilien?

Cavalier King Charles spaniel er en yndig liten hund som også kan leve i små leiligheter. Med sin silkemyke pels har den lenge vært en populær venn i sofaen.

Engelsk setter er en annen aktiv hunderase, og uten stimuli kan de bli både krevende og ulykkelige.

Labrador retriever er som Golden retriever en ekte familiehund. Men også vannhund og turkamerat.

Gordon setter deler mange egenskaper med den engelske, og her snakker vi også om nok mosjon!

Til slutt kommer Chihuahua langhåret, også kjent som de pene jentenes veskehund. Her kan vi vel også bruke begrepet motehund?